Έβρος: Ενισχύονται οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα – Έκρυθμη η κατάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη και στρατιωτικά πολεμοφόδια δέχονται οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η νεκρή ζώνη, στα σύνορα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης από χθες το βράδυ.

Εκεί από τη μία πλευρά βρίσκονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 6.000 μετανάστες και από την άλλη αστυνομικές δυνάμεις που δέχονται επιθέσεις στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν τα άτομα αυτά και να μην τους επιτρέψουν να φθάσουν στην ελληνική πλευρά.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν σε κοντινό σημείο ομάδα ατόμων έκοψε φράχτη και προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα. Εκεί επενέβησαν δύο τροχοφόρα οχήματα του Στρατού μαζί με αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί έφθασαν και Τούρκοι αστυνομικοί και έπεσαν αρκετά χημικά, ουσίες που εκτοξεύουν κάποιοι από αυτούς που είναι συγκεντρωμένοι από χθες εκεί.

Κοντά στα σύνορα, από νωρίς, μετανάστες άναψαν δεκάδες εστίες πυρκαγιάς τις οποίες δεν έχει σπεύσει κάποιος να τις σβήσει. Στο σημείο βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής. Ήδη οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 70 συλλήψεις και έχει σχηματιστεί δικογραφία ώστε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης, στο σημείο αναμένονται τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ