Έβρος: Εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του στην Ασφάλεια ο πολίτης που «συνέλαβε» μετανάστες

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του εμφανίστηκε ο πολίτης που εμπλέκεται στο νέο επεισόδιο με την «σύλληψη» μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία αναζήτησε σήμερα ημεδαπό, ο οποίος ταυτοποίηθηκε ως εμπλεκόμενος σε περιστατικό καταναγκαστικής ακινητοποίησης μεταναστών, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί. Ο αναζητούμενος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, με τον συνήγορό του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν» υπογραμμίζουν πηγές του υπουργείου.

Το δεύτερο επεισόδιο… με τους «τέσσερις καλούς επενδυτές»

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο από ένα νέο επεισόδιο με πολίτες να έχουν «συλλάβει» μετανάστες στον Έβρο. Αυτή τη φορά οι μετανάστες αποκαλούνται «καλοί επενδυτές» από τον πολίτη, ο οποίος τους τράβηξε βίντεο και το δημοσίευσε, εκφράζοντας την απόγνωσή του για την απουσία των αρχών, που δεν τους έχουν συλλάβει.

Στρέφει δε τα βέλη του και προς την Πυροσβεστική και τον Στρατό, υποστηρίζοντας ότι «κάθονται», ενώ «ο τόπος καίγεται», και ότι δεν στέλνουν ούτε ένα αεροπλάνο να σβήσει τις πυρκαγιές, που μαίνονται εδώ και ημέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τέσσερις μετανάστες που έχει ακινητοποιήσει διακρίνονται να είναι καθισμένοι στο έδαφος και μάλιστα ο ένας δείχνει να είναι τραυματισμένος. Εκτός από τον άνδρα που τραβούσε το βίντεο με τους μετανάστες, στο βίντεο διακρίνονται άλλα δύο άτομα να στέκονται όρθια, κοντά στο τζιπάκι που ήταν ακινητοποιημένο στη μέση του δρόμου.

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;» ακούγεται να λέει ο πολίτης που «συνέλαβε» τους τέσσερις μετανάστες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ