Ευάγγελος Αρεταίος στον Realfm 97,8: Δεν έχω καταλάβει γιατί με απέλασαν τώρα από την Τουρκία

Ο ανταποκριτής της Realnews Ευάγγελος Αρεταίος, μίλησε στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 για την απέλαση του από την Τουρκία. 

«Το έγγραφο που μου έδωσαν λέει ότι δεν μπορώ να πάω στην Τουρκία για λόγους δημόσιας τάξης. Δεν μπορεί να κάνει κάποιος κάτι για αυτή την απόφαση, γιατί δεν είναι δικαστική. Δεν μπορεί να κάνει προσφυγή. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην Τουρκία παρά μόνο αν αρθεί η απόφαση αυτή» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Έχω ζήσει στην Τουρκία από το 1999 μέχρι το 2007 και από τότε πηγαινοέρχομαι, ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια πηγαίνω κάθε μήνα. Ήμουν επίσημα διαπιστευμένος σαν ξένος ανταποκριτής στην Τουρκία. Θα πήγαινα κανονικά όπως πάω κάθε μήνα,  στο αεροδρόμιο με περίμενε η αστυνομία και με πήγαν στα γραφεία, όπου ακολούθησε πολύωρη διαδικασία με πολλές ερωτήσεις κλπ. Ήταν ευγενικοί, δεν υπήρξε ένταση ή βία. Ήταν λεπτομερείς στις ερωτήσεις τους και σε ότι αφορά τα ταξίδια μου στο εσωτερικό της Τουρκίας και κυρίως στις κουρδικές περιοχές και έπειτα από πολλές ώρες μου ανακοίνωσαν ότι θα απελαθώ. Με έβαλαν στην πρώτη πτήση για Βρυξέλλες, από όπου είχα φτάσει» περιέγραψε ο Ευάγγελος Αρεταίος.

«Όλα αυτά τα κάνω χρόνια, δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν έχω ακόμα τουλάχιστον καταλάβει γιατί τώρα. Μπορεί κανείς να υποθέσεις διάφορα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Το γιατί τώρα είναι ένα μεγάλο ερώτημα για εμένα» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ