Euroferry Olympia: Η σπαρακτική κραυγή από σύζυγο αγνοουμένου – «Γιατί αφήνετε ανθρώπους να καίγονται;»

Η αγωνία των οικογενειών των αγνοουμένων μετά τη φωτιά στο Euroferry Olympia έχει χτυπήσει… κόκκινο.

Μετά τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, ο οποίος εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια της συζύγου ενός εκ των 11 αγνοουμένων.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA η κα Βάνα, «αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, αλλά και η αγανάκτησή μου για όλους τους αρμόδιους, καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν με δύο μικρά πυροσβεστικά αυτή την τεράστια φωτιά. Γιατί δεν ήρθε και άλλη βοήθεια; Γιατί δεν φώναξαν δυνάμεις από Ιταλία; Όπως θα έκαναν αν στο πλοίο επέβαιναν αδελφοί και σύζυγοι κυβερνώντων».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι «γιατί δεν δόθηκαν ειδικές στολές ώστε να μπορούν οι διασώστες να παρέμβουν στον χώρο, όπου υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί. Σύμφωνα με τα λόγια του διασωθέντα, υπάρχουν ζωντανοί και καλούν σε βοήθεια. Και οι διασώστες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν».

Η κα Βάνα με την απόγνωση να διακρίνεται στη φωνή της, απευθύνθηκε και στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας απαντήσεις.

«Απαντήστε μου, αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο 21χρονος διασωθείς) που κατέβηκε από το πλοίο και βγήκε από τις υψηλές θερμοκρασίες ξυπόλητος, πώς τα κατάφερε; Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός. Είναι ικανός επαγγελματίας και είναι ζωντανός. Και ζητεί βοήθεια».

Όπως είπε η ίδια, «το γνώριζε πάρα πολύ καλά το πλοίο. Και γι’ αυτό είχε αρνηθεί να πάρει καμπίνα γιατί γνώριζε και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που έχουν σε αυτά τα πλοία. Να μπουν τα συνεργεία διάσωσης. Γιατί δεν ήρθαν από την αρχή κι άλλες δυνάμεις; Γιατί αφήνετε ανθρώπους να καίγονται; Ας έρθει ένας υπεύθυνος να μου δώσει απάντηση στο «γιατί».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ