Euroferry Olympia: Η κατάθεση του Λευκορώσου οδηγού – Έτσι κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιζήσει στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, περιέγραψε στους άνδρες του Λιμενικού ο 21χρονος Λευκορώσος.

“Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής. Δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν” κατέθεσε ο Λευκορώσος οδηγός, σύμφωνα με τον ΑLPHA.

“Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα με την ένδειξη “έξοδος κινδύνου” και την ακολούθησα”, είπε στους λιμενικούς.

Οι Λιμενικοί εκτιμούν πως τρία ήταν τα στοιχεία που τον κράτησαν στη ζωή. Πρώτον ότι βρισκόταν στο γκαράζ – 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο deck του πλοίου. Δεύτερον, τα γκαράζ κλείνουν αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του γιατί τότε θα κινδύνευε από τις αναθυμιάσεις. Τέλος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία του, καθώς αν και ο Λευκορώσος είναι μόλις 21 ετών αντέδρασε πολύ ψύχραιμα.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται  για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.  Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ