Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες – Πότε θα είναι διαθέσιμες

Η αλλαγή των αστυνομικών ταυτοτήτων θα μπορεί να γίνει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης εξήγησε ότι οι νέες ταυτότητες που θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ και οι πολίτες θα μπορούν να τις έχουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Νότης Μηταράκης: Επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας τα μεσάνυχτα και συνομίλησε με στελέχη της ΕΛΑΣ

Από τον Ιανουάριο του 2024 και τα διαβατήρια με τα νέα αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. «Οι νέες ταυτότητες θα εκδίδονται από τον Σεπτέμβριο φέτος, μέσα Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα. Και τα νέα διαβατήρια με αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα εκδίδονται τον Ιανουάριο του 2024», είπε στην ΕΡΤ ο Νότης Μηταράκης.

Και συνέχισε: «Αυτό θα γίνει με υφιστάμενα συστήματα, που είναι ήδη εγκατεστημένα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προμηθευόμαστε τις απαραίτητες κάρτες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε».

Νότης Μηταράκης: «Το έργο της Αστυνομίας είναι κοινωνικό και εθνικό»

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μέγεθος 17 χ 10,7 εκατοστά και θα είναι αντίστοιχες με αυτές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα τσαλακώνονται όπως οι τωρινές και θα είναι πολύ εύκολο να αποθηκευτούν σε ένα πορτοφόλι με τις υπόλοιπες κάρτες.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν σύστημα γεωεντοπισμού. «Άκουσα βέβαια- ειλικρινά ήταν λίγο αστείο – την παρέμβαση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ ο οποίος βλέπει σε κάρτες – που είναι σαν την χρεωστική και την πιστωτική που έχουμε ήδη στο πορτοφόλι μας- ότι δήθεν υπάρχουν συστήματα γεωεντοπισμού. Είναι αστείο στον 21ο αιώνα να λέγονται τέτοια πράγματα», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Νέες ταυτότητες τον Σεπτέμβριο, Τροχαία με tablets και MyELAS στα κινητά μας – Τι είπε ο Μηταράκης στη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ