Έτσι λειτουργούσε η μεγάλη σπείρα των Γεωργιανών – ΦΩΤΟ

Ως την μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στην Αττική, τουλάχιστον από το έτος 2010, χαρακτήρισε η ηγεσία της ΕΛΑΣ την σπείρα των Γεωργιανών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις ληστείες και 137 κλοπές σε σπίτια της Αττικής, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε πολλές άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Έχουν κατασχεθεί πολλά κλοπιμαία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης τους στους πολίτες.

Σε βάρος όλων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Έτσι λειτουργούσε η εγκληματική σπείρα

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Γεωργιανοί, από το έτος 2010 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση των μελών της, διέπρατταν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, κλοπές σπιτιών, αλλά και ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων των σπιτιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία, καθώς και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

Μάλιστα τα χρήματα που αφαιρούσαν από τους παθόντες ή αποκόμιζαν από την πώληση των κλοπιμαίων, τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στην χώρα τους.

Εκτιμάται ότι, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε το δίκτυο διαρρηκτών, στο πλαίσιο της εγκληματικής του δραστηριότητας, ξεπερνά το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και δύο έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια των Αθηνών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Τεράστιος όγκος κλοπιμαίων (κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

κινητά τηλέφωνα, TABLET, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές),

Τέσσερα (4) πιστόλια (ρέπλικα),

Χάρτες – σχεδιαγράμματα με σημειώσεις περιοχών και οικιών,

Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό.

Κλειδαριές ασφαλείας και κλειδιά «passé a partout» που χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης για «εκπαίδευση».

Το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι (2.120) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν ακολούθως για τακτική ανάκριση, ενώ οι έρευνες οι έρευνες συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση τόσο των αγνώστων μελών της ομάδας όσο και παρόμοιων περιπτώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η μεγαλύτερη σπείρα Γεωργιανών στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ