Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στο Μεσολόγγι

Τουλάχιστον από τον Σεπτεμβρίου του 2015 δρούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων που μετέφερε αλλοδαπούς στην Ιταλία με μικρά αεροσκάφη από το μικρό αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Ένας Ιρακινός φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος που φρόντιζε να «ψαρεύει» τους πρόσφυγες από κεντρικά σημεία της Αθήνας και να τους υπόσχεται ασφαλή μετάβαση στην Ιταλία και από εκεί στη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής η «ταρίφα» ανερχόταν στις 5.000 ευρώ το άτομο, ενώ υπολογίζεται ότι αυτούς τους μήνες είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10 ταξίδια παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας ακόμη Ιρακινός που φρόντιζε να έρθει σε επαφή με τα μέλη της σπείρας στην Ιταλία όπου θα παραλάμβαναν τους αλλοδαπούς και θα τους παρείχαν ασφαλή κατάλυμα και τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Για πολλούς μήνες τα τηλεφωνά των συλληφθέντων παρακολουθούνταν και οι συνομιλίες καταγράφονταν, με τα μέλη να χρησιμοποιούν ονομασίες με  κώδικες για λόγους ασφαλείας.

Εκτός από τους δύο Ιρακινούς έχουν συλληφθεί ακόμη τέσσερις Έλληνες. Πρόκειται για τους δύο πιλότους του μικρού αεροσκάφους που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου με προορισμό την Ιταλία, τον υπεύθυνο της αερολέσχης που γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος και έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας που παρείχε ασφαλή διαμονή στους αλλοδαπούς μέχρι να πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα στα δικαστήρια της Ευελπιδων. Από τις αρχές έχουν κατασχεθεί 34.000 ευρώ που θεωρούν πως είναι τα χρήματα που είχαν δώσει οι επτά πρόσφυγες για να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

 

Διαβάστε επίσης:

Το αεροπλάνο που θα μετέφερε από το Μεσολόγγι τους μετανάστες στο εξωτερικό – ΒΙΝΤΕΟ

45.570 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.