Έτσι δρούσαν οι ληστές της Εθνικής Οδού

Αστυνομία

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους οδηγούς που σταματούσαν σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού.

Τα μέλη της εμπλέκονται σε δύο ληστείες και μία απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για τους επίδοξους ληστές, όταν αφαίρεσαν από σταθμευμένο όχημα τσάντα με χρήματα, πολυτελή ρολόγια και άλλα κοσμήματα, συνολικής αξίας 250.000 ευρώ, στην περιβόητη ληστεία στο πάρκινγκ της εθνικής οδού στο 221ο χλμ.

Συνολικά, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, όλοι τους Ρομά, ενώ αναζητούνται  οι δύο συνεργοί τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (24/3) στην Εισαγγελία Λαμίας όπου και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη δύο (2) ληστειών και μίας απόπειρας κλοπής, σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες, μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ημεδαποί – μέλη της συμμορίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2023) το πρωί στη Λαμία, συνελήφθησαν τα δύο μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 09 έως 22-03-2023, οι ανωτέρω, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά την τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Exit mobile version