Έτσι δρούσαν οι ληστές με τα σφυριά

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε σπίτια της Νίκαιας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη στον Πειραιά, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 36 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους ηλικίας 31 και 37 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, βαριές σωματικές βλάβες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε ληστείες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Τα μέλη της σπείρας επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία ή να τραυματίζουν τα θύματά τους με σφυριά, λοστούς και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων και κοσμημάτων.

Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας διέθεταν προς πώληση τα αφαιρεθέντα τιμαλφή, στην 31χρονη συλληφθείσα, η οποία είναι υπάλληλος σε ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή του Πειραιά, ιδιοκτησίας του 37χρονου αναζητούμενου ημεδαπού.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν τρεις ληστείες, δύο στα Καμίνια και μία στο Κερατσίνι, κατά τις οποίες οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες στις οικίες και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους  βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί Η/Υ, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές),

• πλήθος χρυσαφικών,

• 18 ρολόγια χειρός,

• όπλα διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων και φυσίγγια,

• σπαθιά, μαχαίρια και χειροπέδες,

• συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος,

• αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από τρεις γλάστρες, με ισάριθμα δενδρύλλια, λάμπες πυρακτώσεως, ανεμιστήρα και θερμόμετρα.

• αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή με έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ