Εθνική Πινακοθήκη: Εδώ έκρυβε ο 49χρονος οικοδόμος τους δύο πίνακες

Βίντεο από το σημείο όπου ο 49χρονος δράστης είχε κρύψει τους δύο πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν, στο δάσος του Κουβαρά, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Όπως διακρίνεται στις εικόνες, οι πίνακες εντοπίστηκαν σε μία ρεματιά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο οικοδόμος είχε τυλίξει τα έργα τέχνης με σακούλες και τα είχε τοποθετήσει σε έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σήμερα, ο δράστης ομολόγησε την κλοπή των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, πριν από εννέα χρόνια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε συνεργό για την “κλοπή του αιώνα”, όπως είχε χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης μετέφερε τους δύο πίνακες στο δάσος του Κουβαρά πριν από δύο μήνες και αφού είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η αστυνομία βρισκόταν κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής.

Τα προηγούμενα χρόνια φέρεται να είχε τοποθετήσει τους πίνακες σε ειδική κρύπτη, στο σπίτι του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και οι δύο πίνακες βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Σχετικά με τον τρίτο πίνακα, ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί, ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε ότι τον τσαλάκωσε και τον πέταξε στην τουαλέτα.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς υποστήριξε πως παρακολουθούσε επί έξι μήνες την Εθνική Πινακοθήκη και γνώριζε τα πάντα. Όλα τα δρομολόγια που έκαναν οι φύλακες, ακόμη και την ώρα που πήγαιναν για να καπνίσουν. Μάλιστα, είχε επισκεφθεί πολλές φορές την πινακοθήκη, προκειμένου να κάνει κατόπτευση του χώρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ