Εστίαση: Βρήκε δουλειά το ζευγάρι που ζούσε επί μέρες σε παγκάκια

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου ο οποίος δήλωσε ότι ένα ζευγάρι που εργαζόταν στον κλάδο εστίασης ζητούν επειγόντως δουλειά, επισημαίνοντας ότι εδώ και δέκα ημέρες κοιμούνται στα παγκάκια.

Το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο κ. Χότζογλου γνωστοποίησε μέσω του Realfm 97,8 μια ευχάριστη είδηση, καθώς όπως είπε το ζευγάρι βρήκε δουλειά. “Επικοινώνησα μαζί τους. Είναι πλέον εργαζόμενοι σε ένα ξενοδοχείο στην Τρίπολη όπου και διαμένουν. Είναι επαγγελματίες του κλάδου, που βρέθηκαν στον δρόμο και οι υποχρεώσει τρέχουν. Εργάζονταν σε επαγγελματική κουζίνα, η εστίαση είναι κλειστή, τα έξοδα καβάλησαν και έφτασαν σε αυτό το σημείο” είπε στην εκπομπή του Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη.

“Δεν έχουμε στηριχθεί στην πράξη δεν μπορούμε να θεωρούμε στήριξη τα 400 και τα 500 ευρώ. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σε έναν μήνα συμπληρώνουμε έναν χρόνο που η εστίαση βρίσκεται στον γύψο;” διερωτήθηκε ο κ. Χότζογλου και έκανε λόγο για απελπιστική κατάσταση που επικρατεί, ιδίως στην περιφέρεια.

“Είχαμε και έχουμε εκατοντάδες διακοπές ηλεκτροδότησης. Τρέχουμε μαζί με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και κατά τόπους εργατικά κέντρα να πείσουμε τη ΔΕΗ να επανασυνδέσουν το ρεύμα. Έχουμε εξώσεις από τα σπίτια μας, έχουμε καθημερινές διαμάχες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν δέχονται τη μείωση του 40% που προβλέπεται από νόμο για όσους -τυχερούς- είναι σε αναστολή σύμβασης. Η εστίαση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το δημόσιο. Είμαστε 400.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, οι 330.000 βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, εισπράττοντας τα 534 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα να μειωθεί το ενοίκιο. Όμως από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως ρύθμιση στις οφειλές μας στις ΔΕΚΟ, σε εφορίες, αν υπάρχουν δάνεια. Έχουμε τώρα να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, που μας ήρθαν κανονικά δεν υπήρχε κάτι που να μας εξαιρεί” είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ