«Εσπασαν το τζάμι, έριξαν υγρό»

«Εσπασαν το τζάμι, έριξαν υγρό»

Για τρία άτομα που στέκονταν μπροστά στην τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας κάνει λόγο στη δική του κατάθεση εργαζόμενος, ο οποίος βρέθηκε στο «σημείο μηδέν».

Να πώς περιγράφει εκείνος τη σκηνή της επίθεσης: «Οι δύο κοντύτεροι άντρες έσπαγαν με κάποιο σιδερένιο αντικείμενο την τζαμαρία. Ο ένας από τους δύο είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και τείνοντάς το προς το εσωτερικό τού καταστήματος έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό. Ο ψηλότερος άνδρας έβγαλε από το σακίδιο που είχε στην κατοχή του κάποια αντικείμενα και τα πέταξε μέσα στην τράπεζα. Κοντά σε αυτά τα άτομα υπήρχαν και άλλα έξι-επτά τα οποία δρούσαν υποστηρικτικά. Η ομάδα αυτή των ατόμων, αφού ολοκλήρωσε την επίθεσή της και τελικά έβαλε φωτιά στην τράπεζα κινήθηκε επί του πεζοδρομίου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας πέρασε ανάμεσά τους κατευθυνόμενος προς τη φλεγόμενη τράπεζα και περιγράφει έναν προς έναν αυτούς στους οποίους ο ίδιος αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι αυτό και όταν, στο τέλος Μαΐου 2010, κλήθηκε στην Ασφάλεια να βοηθήσει στην αναγνώριση των δραστών, εκείνος εμφανίσθηκε απόλυτα βέβαιος για τα πρόσωπα που του επιδείχθηκαν μέσα από πολλές φωτογραφίες.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ