Ερωτηματολόγιο – “δημοψήφισμα” για τους πρόσφυγες μαθητές μοιράστηκε στο 7ο δημοτικό σχολείο Χίου

Ένα ερωτηματολόγιο το οποίο αφορά στους πρόσφυγες μαθητές μοιράστηκε στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά της Χίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με το astraparis.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές ένα ερωτηματολόγιο για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι δάσκαλοι ευθύς ως αντελήφθησαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι είτε αδράνησαν, είτε δεν αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του Συλλόγου που μοίρασε τα σημειώματα φέρεται ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου, προκειμένου να τον ενημερώσει ή και να πάρει την σχετική άδεια για την ενέργειά του αυτή.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, τέλος, για το αν ο πρόεδρος του Συλλόγου ενήργησε αυτοβούλως ή αν είχε προς τούτο την σχετική έγκριση – απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια – «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση, τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει αν το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στην γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου, που συνέρχεται στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου και 8ου  δημοτικών σχολείων της Χίου.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων

Σκληρή ανακοίνωση δικαστικών για το ενδεχόμενο παράτασης θητείας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ