Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Ομόφωνα ένοχοι ο Βαγγέλης Στεφανάκης και η αδελφή της Φαίης

της Άννας ΚανδύληΟμόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος χτύπησε μέχρι θανάτου τον Απρίλιο του 2013 τη φίλη του Φαίη Μπλάχα.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο όπως και πρωτόδικα, ενώ ένοχη έκριναν και την αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο Στεφανάκης μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή καθώς και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αφού όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος , ο κατηγορούμενος προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο. “Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθ. Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

Η εισαγγελέας της έδρας όμως, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας, ενώ είχε επιτεθεί δύο φορές στο θύμα πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013.

Για την Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι παρουσιάστηκαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της όταν διεκδικούσε από εκείνη τον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ