Ερμού: Ανατροπή στην υπόθεση του ξυλοδαρμού ανήλικης

Του Θεοδόση Πάνου

Μια μπερδεμένη υπόθεση, με ευρείες όμως κοινωνικές και αστυνομικές προεκτάσεις, θα κληθεί σύντομα να ξεδιαλύνει η Δικαιοσύνη. Η υπόθεση αφορά δύο ανήλικες 15 και 16 ετών, αντίστοιχα και προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο, καθώς, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η μία από τις δύο ανήλικες είχε μισθώσει μπράβους, προκειμένου να ξυλοκοπήσουν και να πνίξουν τη φίλη της για λόγους… ερωτικής αντιζηλίας. Οσο, όμως προχωρούσε, η αστυνομική έρευνα, η υπόθεση έπαιρνε όλο και πιο περίεργη τροπή, καθώς η 15χρονη, που κατηγορήθηκε από τη 16χρονη πως έβαλε μπράβους να της κάνουν κακό, τελικά στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν το θύμα και όχι ο θύτης. Κατήγγειλε, μάλιστα, στους αστυνομικούς ότι η 16χρονη όχι μόνο απέκρυψε την αλήθεια, αλλά επιχείρησε να την τραυματίσει με σουγιά έξω από εστιατόριο στην οδό Μητροπόλεως.

Ο 40χρονος

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν αυτή την περίεργη υπόθεση εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται κύκλωμα που εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια, τα οποία έχουν βρεθεί στον δρόμο χωρίς γονική επιμέλεια. Ερευνώνται, δε, ο ρόλος ενός 40χρονου από τον Πειραιά και η σχέση που αυτός μπορεί να έχει με τη 16χρονη. Στη διερεύνηση της υπόθεσης έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διότι η 16χρονη φέρεται να διαθέτει δεκάδες ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε ορισμένα από αυτά εμφανίστηκαν φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, ακόμα και αγοριών με ξυρισμένα κεφάλια και γυναικεία εσώρουχα! Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 15χρονης έχει αναλάβει η γνωστή ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία δήλωσε στη Realnews: «Εχουμε εντολή για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης να προβούμε σε νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το διερευνώμενο από τη Δικαιοσύνη περιστατικό του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, καθόσον οι γονείς της ανήλικης έχουν στοιχεία, τα οποία θα τεθούν υπόψη της δικαστικής Αρχής. Είναι μια υπόθεση με πολλές σκοτεινές πτυχές και το σοκαριστικό είναι ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ανήλικα…».

Ο «Γιώργος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η 15χρονη γνώρισε στην περιοχή του Θησείου τον «Γιώργο», ένα αγόρι με ξυρισμένο κεφάλι και σκουλαρίκια. Οι δύο ανήλικοι συνδέθηκαν και ο νεαρός είπε την τραγική ιστορία του στη 15χρονη, καθώς ήταν ορφανός, χωρίς μόνιμη διαμονή. Της ζήτησε να τον φιλοξενήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο σπίτι όπου διέμενε η 15χρονη με τη μητέρα της, στον Κολωνό. Βέβαια, όταν πέρασαν οι ημέρες και ο νεαρός δεν έλεγε να φύγει από το σπίτι, η μητέρα της 15χρονης αντέδρασε, με αποτέλεσμα να δουν μια διαφορετική συμπεριφορά από τον ήρεμο και ευγενικό μέχρι εκείνη τη στιγμή «Γιώργο», ο οποίος άρχισε να προκαλεί ζημιές στο σπίτι και να τις απειλεί, με αποτέλεσμα να επέμβει

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ