Εργαζόμενος στον “Άγιο Ανδρέα” περιγράφει: Αν δεν κόλλησα covid χθες, δεν θα κολλήσω ποτέ

Τη δραματική κατάσταση που επικράτησε κατά τη χθεσινή εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας “Ο Άγιος Ανδρέας“, περιγράφει ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου με ανάρτησή του στα social media, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “αν δεν κόλλησα covid χθες, μάλλον δε θα κολλήσω ποτέ”.

Περισσότερα από 500 άτομα προσήλθαν την Κυριακή στην εφημερία του νοσοκομείου και πάνω από τους μισούς ασθενείς ήταν ύποπτοι για κορονοϊό, όπως αναφέρει. Ορισμένοι είχαν ήδη διαγνωστεί θετικοί, με self ή rapid test. Ο εργαζόμενος σημειώνει, επίσης, ότι το ποσοστό εισαγωγών σε σχέση με την προσέλευση ήταν πολύ μικρό.

Διαβάστε την ανάρτηση του εργαζομένου, όπως τη δημοσιεύει το thebest.gr:

“Αντικειμενικά, αν δεν κόλλησα covid χθες, μάλλον δε θα κολλήσω ποτέ. Η εισβολή 10-15 ατόμων με συμπτώματα στην υποδοχή των Επειγόντων για να τους ξαναβγάλουμε εισιτήριο ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους στο μυαλό μας, χθες στην εφημερία του “Αγίου Ανδρέα” κόψαμε 530 εισiτήρια (εξ’ού και οι ουρές). Πάνω από τα μισά ήταν ύποπτα covid. Κάποια από αυτά σίγουρα covid γιατί είχε προηγηθεί θετικό self ή rapid test (κάπως έτσι καταρρίπτεται το urban legend πως τα test δεν πιάνουν την O). Υπήρξαν και εισαγωγές. Ποσοστιαία, το ποσοστό εισαγωγών σε σχέση με την προσέλευση ήταν πολύ μικρό. ΑΛΛΑ σαν απόλυτος αριθμός είναι υπολογίσιμος. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με το συγκεκριμένο ρυθμό σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία θα γίνει ότι έγινε και στις ΗΠΑ: θα γεμίσουν. Και θα αρχίσουν να περιορίζονται πάλι οι κλίνες των λοιπών κλινικών για να επεκταθούν οι covid κλινικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τι πρέπει να πούμε αυτή την ύστατη ώρα; Εγώ δε λέω “εμβολιαστείτε” εδώ και καιρό. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τον Οκτώβρη. Σεβαστή μερίδα του πληθυσμού επέλεξε να μην το κάνει (δικαίωμά τους αλλά…). Προσωπικά, δεν έχω κάτι να πω στον 20χρονο που ήρθε με συμπτώματα για pcr αλλά το εμβόλιο δε θα το κάνει ποτέ γιατί είναι “επικίνδυνο” και παράλληλα χαλιέται που πρέπει να περιμένει ώρες για ένα pcr (το οποίο όμως είναι το εισιτήριο για το πολυπόθητο πιστοποιητικό νόσησης) ή τον ανοσοκατεσταλμένο που επέλεξε να μην εμβολιαστεί και μας κατηγορεί πως εφαρμόζουμε χιτλερικές μεθόδους και πως στα νοσοκομεία βοηθάμε να καταλυθεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και δημοκρατίας…
Να πω “φυλαχτείτε”; Για εμένα, whatever… Κάντε ό,τι γουστάρετε… Κουράστηκα ν’ ασχολούμαι με το ζόρι που τραβάει ο καθένας. Θέλετε να κολλήσετε; Να ξέρετε πως θα περιμένετε στην ουρά για ώρες. Πάντως, η ιστορία θα γράψει ό,τι έγραψε και στις προηγούμενες πανδημίες: Πως κάποιοι έχουν τεράστιες αυταπάτες. Ό,τι σπείραμε, θα θερίσουμε.

ΥΓ: Αν ήμουν γιατρός ή νοσηλευτής ή παραϊατρικό προσωπικό (που τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι), δεν θα ήμουν τόσο ήπιος…”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ