Εργατικό κέντρο Αθηνών:Η κυβέρνηση φοβάται

Εργατικό κέντρο Αθηνών:Η κυβέρνηση φοβάται

“Δεν είναι επίδειξη πυγμής εκ μέρους της, είναι φόβος” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό κέντρο Αθηνών μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών.

“Την στιγμή που οι εφοπλιστές πολλαπλασιάζουν τα κέρδη και τα πλοία τους, οι ναυτεργάτες δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Εκατοντάδες ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχουν οδηγηθεί στις στρατιές των ανέργων.Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη των Αγώνων των εργαζομένων κάθε κλάδου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Απεργιακό Αγώνα των συναδέλφων μας ναυτεργατών”, επισημαίνει το ΕΚΑ και συνεχίζει:

“Η κυβέρνηση φοβούμενη τους Αγώνες των εργαζομένων δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μας έχει όλους απέναντί της με τις πολιτικές που ασκεί σε βάρος μας. Διολίσθησε για μια ακόμα φορά στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και επιστράτευσε μετά τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ. και τους ναυτεργάτες Απεργούς”.

 

“Οι πρακτικές της κυβέρνησης περιορίζουν τη Δημοκρατία μας, και συνάμα σφυρηλατούν την ενότητά μας και ατσαλώνουν τις αντιδράσεις μας. Ο αγώνας κάθε κλάδου είναι αγώνας όλων μας! Ο κοινωνικοί αγώνες δεν ντύνονται στο χακί”, καταλήγει το ΕΚΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ