Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη 

 

Το 4ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Όταν η αδικία γίνεται νόμος, μόνο με σύγκρουση να καρτεράς το δίκιο», διοργανώνουν στις 28 και 29 Ιούνη, οι κλαδικές Οργανώσεις  της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Το εργατικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Γεντί Κουλέ, ιστορικό τόπο όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 29 Ιούνη, με ομιλία από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του διήμερου εργατικού φεστιβάλ, θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής, καθώς προγραμματίζονται να γίνουν ξεναγήσεις μέσα στους χώρους της φυλακής, για τα μέλη και τους φίλους της  ΚΝΕ. Στόχος είναι να μάθουν οι νέοι την ιστορία του κολαστηρίου (ένα από τα πολλά που έστησε η αστική τάξη), τις συνθήκες μέσα στις οποίες μαρτύρησαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, να διδαχθούν από τον ηρωισμό τους που τροφοδοτήθηκε μέσα από την πίστη τους στο δίκιο της εργατικής τάξης και την ανάγκη οριστικής απαλλαγής της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ