Έργα που μένουν στα χαρτιά

Έργα που μένουν στα χαρτιά

 

Παιδικοί σταθμοί, εξοπλισμοί νοσοκομείων και προμήθεια ασθενοφόρων ΕΚΑΒ είναι έργα που κινδυνεύουν άμεσα με απένταξη από τα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2007-2013. Στη σχετική προειδοποίηση προς τους αρμοδίους δήμων και νοσοκομείων προβαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δηλώνοντας ότι εάν τις ερχόμενες ημέρες δεν αποδείξουν ότι υπάρχει πρόοδος, τα έργα θα απενταχθούν άμεσα και τη θέση τους θα πάρουν άλλα ώριμα έργα.

Συγκεκριμένα, από άμεση απένταξη κινδυνεύουν ο παιδικός σταθμός στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και ο παιδικός σταθμός στον Κουβαρά του Δ. Σαρωνικού, που δεν έχουν σύμβαση αν και εντάχθηκαν πριν από 2,5 χρόνια. Ο προϋπολογισμός των δύο έργων είναι 3,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο παιδικός σταθμός στα Άνω Λιόσια του δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, αν και έχει ενταχθεί από το 2010 και έχει σύμβαση δεν έχει εμφανίσει καμία απορρόφηση.

Επίσης, με άμεση απένταξη κινδυνεύει η προμήθεια 30 ασθενοφόρων και 15 κινητών μονάδων του ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και η προμήθεια συστημάτων ψηφιακής απεικόνισης στο Λαϊκό Νοσοκομείο, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σγουρός: «Τα χρήματα δεν πρέπει να χαθούν και δεν θα αφήσουμε να χαθούν. Στη θέση όσων έργων απεντάσσονται θα μπαίνουν ώριμα έργα που περιμένουν εδώ και μήνες να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ». Τα έργα αυτά αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση, σε έργα οδοποιίας, αναπλάσεις, αλλά και παιδικούς σταθμούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ