Έψαχναν επί τέσσερις ώρες 70χρονη τουρίστρια στο φαράγγι Δικτάμου – Δεν είχε μαζί της νερό

Επί τέσσερις ώρες έψαχναν οι αρχές μέσα στο φαράγγι Δικτάμου, στην Κρήτη, προκειμένου να εντοπίσουν μία 70χρονη τουρίστρια, η οποία τους κάλεσε για βοήθεια, σήμερα το μεσημέρι.

Η ηλικιωμένη περπατούσε μόνη της στο φαράγγι, χωρίς νερό, και κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της, ενώ γιατρός και μονάδα του ΕΚΑΒ τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να εντοπίσουν την αφυδατωμένη γυναίκα και να την προσεγγίσουν. Η ηλικιωμένη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το neakriti.gr, που επικοινώνησε με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νίκο Λαγουδάκη, είπε ότι χρειάστηκαν «τέσσερις ώρες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά της σε μονάδα του ΕΚΑΒ», ο ίδιος μάλιστα εφιστά την προσοχή των περιπατητών. «Εμείς», όπως τόνισε «ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια των τουριστών».

Πρέπει ωστόσο όπως ανέφερε, «ο περιπατητικός τουρισμός να γίνεται οργανωμένα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να υπάρχει πάντα κάποιος επαγγελματίας, όπου θα συμβουλεύονται οι περιπατητές. Ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.