Επιτροπή παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα: Θα εισηγηθεί περισσότερο χρόνο στη φυλακή για βαριά αδικήματα

Περισσότερο πραγματικό χρόνο στις φυλακές για βαριά αδικήματα θα εισηγηθεί με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Μαργαρίτη θα εισηγηθεί σειρά σοβαρών αδικημάτων και εφόσον δεν υπάρχει καταδίκη σε ισόβια, οι κατάδικοι να εκτίουν τα 4/5 της ποινής τους από τα 3/5 που είναι σήμερα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΑΝΤ1, σήμερα αν για μια κακουργηματική ληστεία επιβληθεί ποινή 15 ετών, ο δράστης θα αποφυλακιστεί αν έχει εκτίσει πραγματικά και με μεροκάματα τα 3/5 της ποινής, δηλαδή 9 χρόνια. Από τα αυτά τα 2/5, τα 6 χρόνια, θα πρέπει να είναι πραγματικά στη φυλακή.

Σύμφωνα με την πρόταση, η πραγματική φυλάκιση αυτού του ανθρώπου θα αυξηθεί κατά 1/3, δηλαδή θα χρειαστεί να μείνει στη φυλακή 9 χρόνια + 1/5 ακόμη, που θα είναι σε μεροκάματα που θα έχει δουλέψει στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η αύξηση θα ισχύσει για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα -σε περίπτωση που δεν υπάρχει ισόβια κάθειρξη- και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, σεξουαλικά εγκλήματα και άλλα από αυτά που χαρακτηρίζουμε πολύ βαριά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ