Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα στο Δρομοκαΐτειο – Νέα στοιχεία για τη φρικτή επίθεση

Ο εγκλεισμός του ιερέα διατάχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έπειτα από την εξέτασή του από γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνει και περαιτέρω ιατρικός έλεγχος και εξετάζεται φυλασσόμενος. Ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Συγγρού” και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας. Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης.

“Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά αντικαταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” 40 ευρώ, αγοράζοντάς τη από το ίντερνετ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, αναφέροντας επίσης ότι λαμβάνει βαριά αντικαταθλιπτική αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει κανονική εισαγωγή στο νοσοκομείο και ο δράστης αναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι την επόμενη δικαστική διαδικασία εκτός εάν αποφανθούν οι ειδικοί, μετά τις απαραίτητες ψυχιατρικές εξετάσεις, ότι μπορεί να παραδοθεί στη Δικαιοσύνη. Πάντως, εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο, μιλώντας στο enikos.gr, αναφέρουν ότι ήταν σε ήρεμη κατάσταση όταν έφτασε στο ίδρυμα, συνοδεία αστυνομίας.

Νέες ΦΩΤΟ από την αίθουσα συνεδριάσεων μετά την επίθεση με βιτριόλι

Στις νέες φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το orthodoxtimes.gr, αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε το καυστικό υγρό. Έπιπλα που παρουσιάζουν ζημιές και μαυρισμένα και κατεστραμμένα έγγραφα που είχαν μπροστά τους οι Μητροπολίτες δείχνουν τις συνέπειες της επίθεσης. Καυστικό υγρό φαίνεται να έπεσε και στο αναλόγιο με το Ευαγγέλιο.

Σε πολλά έδρανα υπάρχουν παρατημένα καλυμμαύχια, κάτι που δείχνει ότι οι Μητροπολίτες, όπως περιέγραψαν και οι ίδιοι, έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, αφήνοντας πίσω τα πράγματά τους. Άλλωστε το βιτριόλι, έπεσε πάνω στα άμφιά τους τα οποία “έλιωναν” και πολλοί έσπευσαν να τα βγάλουν.

Ο 37χρονος ιερέας με το βεβαρημένο παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος απασχολεί τόσο την εκκλησία όσο και την αστυνομία. Είχε χειροτονηθεί από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έχει βεβαρημένο παρελθόν, καθώς πριν από τη σύλληψη του με την ποσότητα κοκαΐνης, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις οικονομικής φύσης, ενώ ήταν πρωταγωνιστής σοβαρών επεισοδίων που είχαν γίνει το 2015 έξω από εκκλησία χωριού στην Ημαθία. Σε εκείνα τα επεισόδια είχε χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Για τον λόγο αυτό, ο ιερέας, μετατέθηκε στο Καλοχώρι από την Αγία Βαρβάρα Ημαθίας.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την πορεία της ζωής του 37χρονου μιλούν για ένα ορφανό παιδί, μεγαλωμένο μέσα στη φτώχεια. Το 2019 όταν εκδίδεται η απόφαση για καθαίρεση του σε πρώτο βαθμό, εμφανίζεται να αναζητεί δουλειά στην Κύπρο μέσω social media, δηλώνοντας ότι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά τη σύλληψη του με τα ναρκωτικά φαίνεται στους λογαριασμούς του στα social media να καλεί τους πιστούς να μην αφήνουν το μίσος να ξεχειλίσει, γιατί τότε ο Σταυρός τους γίνεται βαρύτερος.

Ενώ θέση είχε πάρει ανοιχτά το 2018, κατά την περίοδο που συζητούνταν η διακοπή μισθοδοσίας κληρικών από το κράτος.

Ιεράρχες και συνεργάτες των Μητροπολιτών, που τους επισκέφτηκαν στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται, ερωτώμενοι για το θέμα μίλησαν για εκδικητικά κίνητρα του 37χρονου, καθώς θεωρούσε ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης είχε μεσολαβήσει ώστε να τελεσιδικήσει η καθαίρεση του, κάτι που φώναζε και στους Μητροπολίτες κατά την επίθεση.

Οι αναρτήσεις του ιερέα στο Facebook – Τι έγραψε πέντε ώρες πριν από την επίθεση

Ο ιερέας είχε κάνει αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, στις οποίες έκανε αναφορά για “κατάθλιψη”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, στις 14 Απριλίου έγραψε στο προφίλ του: “Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας, τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω, γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία”. Στην τελευταία ανάρτησή του περίπου πέντε ώρες πριν από την επίθεση, ο ιερέας αναφέρει “σας παρακαλώ αδελφοί μου, σήμερα ζητώ την αγάπη σας, την προσευχή σας σε μια μεγάλη δοκιμασία που περνώ, πείτε ένα κύριε ελέησον. Κάντε ένα κομποσχοίνι, μια παράκληση, το έχω μεγάλη ανάγκη. Να είστε ευλογημένοι. Η Παναγία να σας σκεπάζει. Ευχαριστώ πολύ”. “Σας παρακαλώ αδελφοί μου, περνάω μιας βαριάς μορφής κατάθλιψη. Καθημερινώς πολλές φορές την ημέρα ξεσπάω σε κλάματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, μήπως πρέπει να κάπου να νοσηλευτώ. Δεν είμαι καλά” περιγράφει σε άλλη ανάρτησή του, η οποία είχε και 58 σχόλια, καθώς όσοι ήταν φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανησύχησαν με όσα έγραφε.

“Δεν θέλω να καταλογίσω καμία ευθύνη ούτε στη μονή Πετράκη, ούτε στους Μητροπολίτες, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο. Όμως, όταν ξέρουν το παρελθόν του συγκεκριμένου ιερέα, όταν πριν από 1,5 μήνα πήγε να αυτοκτονήσει, όταν έχει γράψει στο facebook μηνύματα ότι θα προβεί σε πράξεις, θα έπρεπε να τον είχαν υπό την προσοχή τους” ανέφερε ο συνήγορός του κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το τηλεφώνημα σε φίλο του ιερέα δύο ώρες πριν από την επίθεση

Στην εφημερίδα “Δημοκρατία” μίλησε ένας ιερέας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο δράστης του τηλεφώνησε δύο ώρες πριν από την επίθεση και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί προκειμένου να αθωωθεί. “Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη” περιγράφει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.