Επίθεση σε σταθμάρχη στην Ομόνοια: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη χθες για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού του σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας την Τετάρτη.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του ειδικού φρουρού.

Σημειώνεται πως έπειτα από τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο νεαρά άτομα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών. εντοπίστηκαν τα δύο αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, που προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Επιπλέον συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο ανηλίκων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ