Επίθεση σε δομή στο Ωραιόκαστρο: Τραυματίστηκαν τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες – “Οι δράστες είχαν οργάνωση”

Τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια άγριας ρατσιστικής επίθεσης σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι της δομής μια ομάδα περίπου 12 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο και επιτέθηκε στους ανήλικους. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν παιδιά, ηλικίας 13 και 14 ετών, με σιδερογροθιές και ρόπαλα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ του Σάββατου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο αναμεσά σε ανήλικους της δομής και συνομήλικους τους από την Ελλάδα που περνούσαν από το σημείο.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως οι ανήλικοι μέσα από την δομή πετούσαν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης Ρατσιστικής Βίας μετέβη στη δομή και πήρε καταθέσεις από τους υπευθύνους, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο πληρεξούσιος δικηγόρος θα καταθέσει μήνυση και θα ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα.

“Η ταχύτητα δράσης, ο εξοπλισμός τους και κυρίως το γεγονός ότι 12 άτομα κινήθηκαν χωρίς να τους καταλάβει κανείς, εν μέσω lockdown και μάλιστα σε βραδινές ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, δείχνουν την οργάνωση που είχαν οι δράστες”, ανέφερε ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ