Επίθεση νεοναζί σε μετανάστη στη Νίκαια

Καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μετανάστη από το Πακιστάν, το απόγευμα της Δευτέρας, στην οδό Μπελογιάννη, στη Νίκαια, έκανε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ).

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλει «επίθεση χρυσαυγίτικης «τριάδας» σε βάρος του μετανάστη από το Πακιστάν Χαφέζ Μούρταζα σημειώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα 5 μμ στην οδό Μπελογιάννη στη Νίκαια».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, «τον πλησίασαν με ρατσιστικές κραυγές «φύγε πήγαινε στη χώρα σου» και του κατάφεραν χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο Χαφέζ Μούρταζα είχε δεχτεί ξανά χτυπήματα στο πρόσωπο από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, το τάγμα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, πριν από δύο χρόνια».

«Η ανακοίνωση της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 20 Απρίλη και πιο πριν το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται οι δολοφόνοι ναζί ως εγκληματική οργάνωση, έχει ανάψει το πράσινο φώς για επιθέσεις των νεοναζί. Δεν είναι τυχαία περιστατικά αλλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου», σημειώνει.

«Δεν θα επιτρέψουμε στα ορφανά του Ρουπακιά να ανασυντάξουν το τάγμα εφόδου στις γειτονιές της Νίκαιας . Ούτε και στην Αστυνομία, ιδιαίτερα της Νίκαιας, με τη κάλυψη που έχει δώσει χρόνια ολόκληρα στη Χρυσή Αυγή, για άλλη μια φορά να τους δώσει χώρο στη γειτονιά»

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά τη καταδίκη της φασιστικής πρόκλησης και καλεί συγκέντρωση στον Κορυδαλλό στην πλατεία Μέμου Σαββάτο 14 Μάρτη στις 12 πμ. και μαζική συμμετοχή στο διεθνές αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται και στην Αθήνα, στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια 2μμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ