Επίθεση με βιτριόλι: Προετοίμαζε την ενέδρα στην Ιωάννα επί μια εβδομάδα

Των Ν. Δημαρά & Θ. Πάνου

«Με εξοργίζει και μόνο η σκέψη ότι κάποια στιγμή θα βγω από το νοσοκομείο και αυτή η γυναίκα θα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερη…». Με αυτή τη φράση, η 34χρονη Ιωάννα ξέσπασε στους αστυνομικούς και στον συνήγορό της, Απόστολο Λύτρα, όταν, στην απεγνωσμένη ερώτησή της «την πιάσατε επιτέλους;» αντιλήφθηκε ότι η απάντησή τους ήταν αρνητική.

Όταν μετά από λίγη ώρα το θύμα της άγριας επίθεσης με το βιτριόλι ανέκτησε την ψυχραιμία του, πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή όλη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την υγεία μου και τη σύλληψη αυτής της γυναίκας».

Από τον θάλαμο της Ιωάννας έχουν αφαιρεθεί η τηλεόραση, ο καθρέφτης και το κινητό της, αλλά δυστυχώς η ίδια συνειδητοποίησε τη βλάβη που έχει υποστεί στο πρόσωπο όταν είδε τα εγκαύματα από το οξύ στο χέρι της. «Έχουν καεί το 93% του προσώπου της και το 20% του σώματός της. Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν τεράστια. Θα μείνει μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο και οι επεμβάσεις θα είναι συνεχείς» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

«Επαγγελματίας»

Μετά τις εξονυχιστικές έρευνες των τελευταίων ημερών, ο χειρισμός της υπόθεσης από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας έχει αναβαθμιστεί στο ανώτατο επίπεδο καθώς η εκτίμησή τους είναι πλέον ότι η όλη «επιχείρηση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με «επαγγελματικούς όρους από μετρ του είδους».

«Η ενέδρα προετοιμάστηκε από πρόσωπο που εξέτασε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο σχεδιασμός διήρκησε τουλάχιστον μια εβδομάδα, με τη δράστιδα να αφήνει αμυδρά ίχνη πίσω της. Έτσι, όταν έφτασε η ώρα της «επιχείρησης» το έγκλημά της δυστυχώς προσέγγιζε την τελειότητα» τονίζει στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Για τους λόγους αυτούς , στην Ασφάλεια Αθηνών εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο στην επίθεση να υπάρχουν ηθικός αυτουργός αλλά και φυσικός αυτουργός, με δικλείδες ασφαλείας στις μεταξύ τους επικοινωνίες και συμφωνίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ