Επίθεση με βιτριόλι: “Ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της μπορούν να δεχτούν αυτή τη συγγνώμη” – Τι λέει στο enikos.gr ο Απόστολος Λύτρας

Της Δήμητρας Κόκκορη

“Ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της μπορούν να δεχτούν αυτή τη συγγνώμη” της 36χρονης κατηγορούμενης, σημειώνει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 35χρονης που έπεσε θύμα της βάρβαρης επίθεσης με το βιτριόλι, στην Καλλιθέα πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο enikos.gr, σχολιάζει τις σημερινές αποκαλύψεις σχετικά με τη συμπληρωματική απολογία της 36χρονης κατηγορουμένης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην Ιωάννα και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της.

“Η κατηγορούμενη σήμερα απολογήθηκε, στην ουσία ομολόγησε την πράξη της, εξάλλου δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά διότι όλα τα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος της, δηλαδή απ’ όλα τα στοιχεία της δικογραφίας ούτως ή άλλως προέκυπτε ότι αυτή είναι που έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα. Η δικαιολογία που προσπάθησε να δώσει είναι ότι έκανε αυτή την πράξη, επειδή νόμιζε ότι η Ιωάννα είναι υπεύθυνη για κάποιο προσωπικό της θέμα, όπως είπε”, τονίζει ο κ. Λύτρας.

Σημειώνει ότι σε ερώτηση της κυρίας ανακρίτριας, η κατηγορούμενη “δεν απάντησε από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό”, ενώ σε άλλη επισήμανση της ανακρίτριας “ότι η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε ήταν πάρα πολύ μεγάλη, αυτή απάντησε ότι δεν γνώριζε τη ζημιά που μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο καυστικό υγρό, πράγμα που από τα στοιχεία και τα ευρήματα, που υπάρχουν στη δικογραφία, και από την ποσότητα που χρησιμοποίησε προκύπτει ξεκάθαρα ότι σκοπό είχε να της αφαιρέσει τη ζωή και όχι απλά να της κάνει μία ζημιά, όπως κατέθεσε στην απολογία της”, υπογραμμίζει ο Απόστολος Λύτρας στο enikos.gr.

Σε αυτό το σημείο, ο δικηγόρος του θύματος τονίζει ότι η κατηγορούμενη “ζήτησε συγγνώμη, που προφανώς απ’ ότι αντιλαμβάνεστε ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένεια της Ιωάννας μπορούν να δεχτούν αυτή τη συγγνώμη, με όλο αυτό το κακό που έχει κάνει στην κοπέλα. Με μια συγγνώμη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται για μεταμέλεια”. Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, αναφέρει ότι πλέον “περιμένουμε να περαιωθεί η ανάκριση και να οριστεί η ημερομηνία που θα γίνει το δικαστήριο”.

Η ομολογία και η “συγγνώμη”

Η 36χρονη έδωσε σήμερα συμπληρωματική απολογία στις ανακριτικές αρχές, ένα χρόνο σχεδόν έπειτα από την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, πηγές αναφέρουν ότι η δράστρια ομολόγησε πως επιτέθηκε στην κοπέλα και ζήτησε “συγγνώμη” για την πράξη της. Φέρεται δε να υποστήριξε πως προέβη στην επίθεση σε βάρος της, επειδή την θεωρούσε υπεύθυνη για προσωπικό της ζήτημα. Αμέσως μετά την συμπληρωματική της απολογία η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείται από τις 16 Ιουνίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η 36χρονη απολογείται, καθώς ενώπιον του ανακριτή τον περασμένο Ιούνιο είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Το κίνητρο της επίθεσης – “Είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε τον χρόνο πίσω”

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου επισημαίνει σε δήλωσή του ότι “η κατηγορούμενη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή συγγνώμη, όπως είπε, από το θύμα και την οικογένειά της”, ενώ υπογραμμίζει ότι “δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της”. “Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο”, τονίζει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κεχαγιόγλου έχει ως εξής:

“Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 05.04.2021 και ώρα 10 π.μ. κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της κ Ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών. Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της. Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε τον χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν. Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ