Επίθεση με βιτριόλι: Να δουλέψει στις φυλακές επιδιώκει η 35χρονη – Γιατί κατέθεσε άμεσα το αίτημα

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται τις τελευταίες τρεις ημέρες η 35χρονη κατηγορούμενη για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. Η 35χρονη προσπαθεί να εμφανιστεί ως άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, προκειμένου να κριθεί με επιείκεια, όμως οι πράξεις της μέσα στις φυλακές δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αποκάλυψε στο MEGA πως όταν η 35χρονη πληροφορήθηκε ότι η ενδεχόμενη ποινή της μπορεί να μειωθεί με εργασία μέσα στις φυλακές, κατέθεσε αμέσως αίτημα για να εργαστεί είτε στο καφενείο είτε στη βιβλιοθήκη των γυναικείων φυλακών.

Η 35χρονη ζήτησε να μάθει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις κρατούμενες που εργάζονται και αμέσως μετά ζήτησε να εργαστεί αμέσως. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί τις επόμενες μέρες, εφόσον εγκριθεί το αίτημά της, από το Συμβούλιο Εργασίας.

Η 35χρονη μεταφέρθηκε στις φυλακές το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Αμέσως μετά την απόφαση του ανακριτή, που δεν την άκουσε να απαντάει σε καμία ερώτησή του για το έγκλημα. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί κι στον Κορυδαλλό. Λαμβάνει τα γεύματά της κανονικά κι κρατάει το στόμα της κλειστό.

Όπως εκτιμούν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, η κατηγορούμενη περιμένει να φανούν όλα τα στοιχεία της έρευνας και να απαντήσει μετά. Τώρα πιθανότατα φοβάται πως από τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε ισχυρισμός μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο θάλαμος στον οποίο κρατείται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών. Διαθέτει δικό του μπάνιο με τουαλέτα και η 35χρονη βρίσκεται μόνη. Όχι για λόγους ασφαλείας όπως μας διευκρινίζει η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών, αλλά επειδή αυτό επιτάσσουν τα νέα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό.

Το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες, ακολουθήθηκε πιστά και στην περίπτωση της 35χρονης, που μεταξύ άλλων ζήτησε να ενημερωθεί για τις μέρες και ώρες των επισκεπτηρίων.

Μεταξύ των πρώτων ερωτήσεων που έκανε η 35χρονη, ήταν αν μπορεί να κάνει αγορές από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο των φυλακών. Όλα αυτά την ώρα που οι αποκαλύψεις για την επίθεση στην 34χρονη διαδέχονται η μία την άλλη. Με τα στοιχεία και τους διαλόγους που προηγήθηκαν να καθηλώνουν και τις δύο πλευρές να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ