Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της μεγάλης δίκης – Πρόσωπο με πρόσωπο η Ιωάννα με τη δράστιδα

Η ώρα της μεγάλης δίκης, η οποία είχε διακοπεί, έφτασε. Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες.

Η Ιωάννα έφτασε από νωρίς στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή. Φορούσε την ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της και καπέλο, όπως την προηγούμενη φορά.

Ιωάννα-βιτριόλι

Η άφιξη της κατηγορούμενης στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο έφτασε και η κατηγορούμενη για την επίθεση, Έφη Κ. συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η δράστις μπήκε στο δικαστήριο από την πλαϊνή πόρτα και λίγο μετά τις 09:30 η 36χρονη μπήκε στη δικαστική αίθουσα.

Η αντίδραση της Ιωάννας μόλις είδε τη δράστιδα

Η Ιωάννα που είχε ενημερωθεί από τη μητέρα της και τους συνηγόρους της για την παρουσία της, μόλις την αντίκρισε, είχε συνεχώς το βλέμμα καρφωμένο πάνω της. Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου.

Η μητέρα και οι συνήγοροί της είπαν στην Ιωάννα «μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς… είναι ανθρώπινο».

Πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά η Ιωάννα και η δράστις μετά την επίθεση

Είναι η πρώτη φορά μετά την ημέρα της επίθεσης που η Ιωάννα θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή. Η Ιωάννα που την προηγούμενη φορά είχε χαρακτηρίσει «ψυχρή και δειλή» την δράστιδα καθώς δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, έχει δηλώσει ότι θέλει να της δώσει απαντήσεις για την πράξη της και κυρίως να της απαντήσει το «γιατί».

Απέναντι στους δικαστές και τους ενόρκους που θα κρίνουν τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την κατάθεση της θα ανοίξει την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες.

Το θύμα της ακραίας επίθεσης θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ,για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ότι έκανε ως τότε.

βιτριόλι-κατηγορούμενη

Θα εξιστορήσει όμως και για το «μετά». Γιατί η 35χρονη Ιωάννα, δεκαέξι μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος» , όπως έγραψε και η ίδια σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ιωάννα θα επιχειρήσει να καταθέσει όσα η ίδια νομίζει πως πρέπει να γνωρίζουν τα επτά μέλη της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου, αλλά και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο της, Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα είναι έτοιμη για την σημερινή διαδικασία, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό για αυτήν και έτοιμη να δεχθεί όλες τις ερωτήσεις.

Εκείνο ωστόσο που δεν ξέρει να απαντήσει, γιατί και η ίδια δεν έχει απάντηση, είναι το γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα της δράστιδας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.

Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης. «Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα» ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη της δράστιδος. Ο 40χρονος έχει καταθέσει ότι είχε επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.