Επίθεση με βιτριόλι – Φίλη της Ιωάννας: Είναι δυνατή, το παλεύει – Τι είπε για την ψυχολογία της 34χρονης

της Άννας Κανδύλη

Η Χριστιάνα Πίτη, φίλη της άτυχης Ιωάννας, που παλεύει εδώ και πέντε εβδομάδες στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε, μιλά για πρώτη φορά δημόσια. Για τον “Γολγοθά” που ανεβαίνει η κοπέλα, για τη δύναμή της αλλά και για τα “σκαμπανεβάσματα” στην ψυχολογία της, που είναι αναμενόμενα δεδομένης της κατάστασης την οποία βιώνει. Για τους δικούς της ανθρώπους, για τη μητέρα της που ξημεροβραδιάζεται στο νοσοκομείο και μολονότι έχει καταρρακωθεί, είναι στήριγμα για την κόρη της. “Εγώ ξέρω μια κοπέλα μορφωμένη, που έκανε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Σαββατοκύριακο στο κρεοπωλείο, καθημερινές στην ασφαλιστική εταιρεία. Μια κοπέλα που είχε μια σοβαρή σχέση εδώ και έναν χρόνο. Εγώ αυτή την εικόνα έχω, αυτό μου άρεσε κι έτσι έκανα παρέα με την Ιωάννα” αναφέρει.

Πώς είναι η Ιωάννα;

Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Με την ψυχολογία της φυσικά να έχει σκαμπανεβάσματα. Γενικά είναι δυνατή κοπέλα και συνεργάζεται, όπως λένε και οι γιατροί. Έχει όσο μπορεί θετική ψυχολογία. Από εκεί και πέρα όμως έχει να κάνει πολλές επεμβάσεις. Θέλει χρόνο για την αποκατάσταση. Και η οικογένεια της το παλεύει. Όλοι το έχουν χειριστεί πολύ καλά, πάρα πολύ σωστά. Ειδικά η μητέρα της. Είναι αξιοπρεπέστατη, πάρα πολύ καλή. Δεν πέφτει. Σίγουρα η γυναίκα έχει καταρρακωθεί, αλλά κρατάει. Είναι στήριγμα. Πολύ ευγενική, πολύ γλυκιά. Άλλος στη θέση της μπορεί να ήταν πιο επιθετικός. Μπορεί να του έβγαινε διαφορετικά. Δεν είναι λίγο αυτό που συνέβη. Ξημεροβραδιάζεται στο νοσοκομείο όλον αυτόν τον καιρό και ξέρει πως έχει ακόμη πολύ δρόμο. Όλη η οικογένεια είναι δίπλα στην Ιωάννα αλλά η μάνα βρίσκεται εκεί νυχθημερόν.

Την κατηγορούμενη την γνώριζες;

Όχι, καθόλου.

Ούτε σου είχε αναφέρει κάτι η Ιωάννα;

Όχι, τίποτα ποτέ. Κι από ότι λέει και η ίδια, 4-5 φορές είχαν βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Εμένα αυτά μου έχει πει. Και με το άτομο που φέρεται να ήταν η αιτία δεν έχει καμία σχέση. Τρεις ημέρες πριν γίνει η επίθεση στην Ιωάννα ήμουν σπίτι της, για αυτό με κάλεσαν για κατάθεση από τους πρώτους. Για ένα μήνα με πολιορκούσαν από όλα τα ΜΜΕ, αλλά επέλεξα να μη μιλήσω δημόσια γιατί θεώρησα ασέβεια ενώ η κοπέλα ήταν στο κρεβάτι, εγώ να γυρνάω στα κανάλια. Έχω και δικό μου σάιτ και θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Και ξαφνικά ξυπνάω ένα πρωί και βλέπω μια εφημερίδα να με έχει στην πρώτη σελίδα, φωτογραφίες μου χωρίς μωσαϊκό, χωρίς τίποτε. Με έναν κατάπτυστο τίτλο και από κάτω να γράφει για πλούσια ταξίδια, ανταλλαγή πλουσίων συντρόφων και κάτι τέτοια διάφορα που δεν ισχύουν καθόλου. Τίποτα από όλα αυτά. Δεν προέκυπταν από πουθενά γιατί δεν είπα και τίποτα τέτοια στην κατάθεση μου, την οποία διαστρέβλωσαν. Έγραψαν πως δήθεν εγώ είπα ότι ο πρώην της τη χώρισε ή χωρίζανε γιατί την έπιασε με άλλον Ποτέ δεν έχω πει εγώ αυτό το πράγμα. Δεν γνώριζα και κάτι τέτοιο. Και με ενοχλεί πάρα πολύ η παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ