Επίθεση με βιτριόλι: “Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια” – Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη

Να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση για την Έφη Κακαράντζουλα, να παραμείνει δηλαδή στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μετά τη συγχώνευση, είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Της Άννας Κανδύλη 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, καθώς όπως είπε η κατηγορούμενη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα:

«Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.