Επίθεση με βιτριόλι: Είχε εμμονή δύο χρόνια με την Ιωάννα – Πρόσωπα “κλειδιά” ο 36χρονος και η φίλη του

Δύο χρόνια πριν από την επίθεση με βιτριόλι, φαίνεται πως είχε βάλει στο στόχαστρό της η κατηγορούμενη την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Όπως προκύπτει, για μία διετία τουλάχιστον η δράστις της βάρβαρης επίθεσης είχε αποκτήσει εμμονή με το θύμα και είχε ζητήσει από τον 36χρονο να την παρακολουθεί.

Σε δηλώσεις του στο mega, ο Αλέξανδρος Κούκιος, δικηγόρος του 36χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά πως “για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών ζητούσε να παρακολουθεί ο εντολέας μου τον 40χρονο, να παρακολουθεί και την Ιωάννα. Εκείνος επειδή έβλεπε ότι τον πίεζε αρκετά, επειδή έβλεπε ότι είχε αποκτήσει μία εμμονή με το πρόσωπο του 40χρονου, προσπαθούσε να την αποφύγει”.

Σύμφωνα με τον νομικό παραστάτη της Ιωάννας, Απόστολο Λύτρα, οι αρχές δεν γνωρίζουν όσα τώρα δηλώνει ο δικηγόρος του 36χρονου, καθώς δεν τα είχε αναφέρει όταν προσήχθη στην ασφάλεια. “Αυτά όλα που ακούμε τώρα, με μαθηματική ακρίβεια δεν τα είπε ποτέ στους αστυνομικούς… Άρα ο συγκεκριμένος γνώριζε ολα αυτά, έψαχνε όλη η Ελλάδα για την κατηγορούμενη, αυτός ήξερε τι έχει συμβεί και καθόταν σπίτι του”, τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι της Ιωάννας έχουν ζητήσει από το δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει ο 36χρονος, όπως επίσης και η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση και ήταν φίλη της κατηγορούμενης.

Επίθεση με βιτριόλι: Ο άγνωστος διάλογος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τη δράστιδα μέσα στο δικαστήριο

Έναν σύντομο διάλογο που είχαν μέσα στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι και ο οποίος δεν είχε γίνει γνωστός, αποκάλυψε στην εκπομπή “Happy Day” o δικηγόρος της Ιωάννας.

«Κάποια στιγμή, σε μία διακοπή της συνεδρίασης που η κατηγορούμενη είχε μείνει μέσα στην αίθουσα, η Ιωάννα με πολλή ψυχραιμία πήγε και της είπε: “αφού δεν είναι κανείς εδώ τώρα, γιατί δεν μου λες ποιο ήταν το πρόβλημα;”. Η κατηγορούμενη δεν απάντησε. Μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου ότι τη φράση “ξέρεις γιατί το έκανα” την είπε, όταν μέσα στην αίθουσα ήταν δημοσιογράφοι και δικαστές για να την ακούσουν. Εκείνη τη στιγμή που ήταν οι δυο τους γιατί δεν της είπε το ίδιο;» είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας και τόνισε ότι κατά τη δική του άποψη η φράση «ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό» ήταν φτιαχτή.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, εξερχόμενη από το δικαστήριο, σχολίασε τη στάση και τα προκλητικά λόγια της κατηγορούμενης, τονίζοντας ότι “καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία”.

“Θέλω να πω, για αυτό που πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγώ γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε, επειδή εκείνη τη στιγμή μου είχε κλείσει την οπτική ο αστυνομικός επαφή και δεν είχε καλή ακουστική η αίθουσα, ότι καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία” ανέφερε αρχικά Ιωάννα Παλιοσπύρου.

“Καλό θα ήταν να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε δεν η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη” συνέχισε.

“Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει” τόνισε η Ιωάννα.

“Πιστεύω πως ακόμα και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει. Η συμπεριφορά της οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα” κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπυρου.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ