Επιτέλους καθαρίζει η Πλάκα από το γκράφιτι – Βίντεο και Φωτογραφίες

Είναι μία από τις πρώτες βόλτες που κάνει όποιος τουρίστας επισκέπτεται την Αθήνα. Μελανό σημείο της βόλτας στην Πλάκα αποτελούσε πάντα το γκράφιτι σε πολλές επιφάνειές της. Εδώ και χρόνια, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν για την κακή εικόνα που υποβάθμιζε τη γραφικότητα της περιοχής.

Εδώ και καιρό, ο Δήμος Αθηναίων έχει «στοχοποιήσει» το γκράφιτι στην Αθήνα και έχει επιδοθεί σε μία διαρκή επιχείρηση των υπηρεσιών καθαριότητας που καθαρίζει μεγάλες επιφάνειες της Αθήνας σε γνωστούς δρόμους και περιοχές, μεταξύ αυτών και η Πλάκα.

Έχει ενδιαφέρον η μέθοδος του αντι-γκράφιτι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της καθαριότητας σε πολλές επιφάνειες. Δηλαδή τις καλύπτουν με ένα ειδικό «φιλμ» που επιτρέπει τον μελλοντικό εύκολο καθαρισμό τους χωρίς τη διάβρωσή τους.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του:

« Έπειτα από την Ερμού, την Σταδίου, το Θησείο την Πατησίων και δεκάδες άλλα σημεία της Αθήνας, οι ομάδες καθαριότητας του Δήμου πραγματοποίησαν ακόμη μια σαρωτική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, προκειμένου να σβηστούν τα άναρχα γκράφιτι και οι μουτζούρες που κάλυπταν εδώ και πολλά χρόνια επιφάνειες εμβαδού 8.200 τετραγωνικών μέτρων… Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 350 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό, 18.000 λίτρα νερού με πίεση και 4.858 λίτρα μπογιάς, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 150 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι» και συνεχίζει:

«Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρειάστηκε να εργαστούν νυχθημερόν για δύο μήνες, προκειμένου να αφαιρεθούν γκράφιτι από επιφάνειες 42 δρόμων και να βαφτούν δημόσια κτίρια και χώροι, όπως παιδικές χαρές και μάντρες σχολείων, 162 ρολά 97 καταστημάτων και εξωτερικοί τοίχοι σπιτιών που είχαν βανδαλιστεί. H επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν ειδικής άδειας από το Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ