Επιστρατεύονται 750 νέες κάμερες για εγκληματικότητα και τροχαίες παραβάσεις – Το σχέδιο για την επιστροφή 2.500 αστυνομικών σε μάχιμες θέσεις

Επιπλέον κάμερες σκοπεύει να επιστρατεύσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για θέματα Τροχαίας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα τοποθετηθούν 750 νέες κάμερες, τόσο σταθερές όσο και κάμερες σώματος (body cameras), που θα φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί στο επιχειρησιακό πεδίο. Στόχος, είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες της αστυνομίας για την πρόληψη και καταπολέμηση εγκληματικών πράξεων και παραβατικών περιστατικών, με την τοποθέτηση καμερών σε περιοχές που χρήζουν αυξημένης αστυνόμευσης. Παράλληλα, οι κάμερες αυτές θα αξιοποιηθούν και για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και τις τροχαίες παραβάσεις.

Επιπλέον, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τις άδειες όπλων. Όπως εκτιμάται, στην αγορά βρίσκονται διαθέσιμα πολλά παράνομα όπλα, κυρίως κυνηγετικές καραμπίνες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τέτοιου είδους οπλισμός χρησιμοποιείται για την διάπραξη εγκλημάτων.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους, γεγονός που προβληματίζει τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις αρμόδιες αρχές. Κοινή πεποίθηση είναι ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων και η συνεργασία των δύο υπουργείων σε αυτό το ζήτημα θεωρείται ότι θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται τα πρώτα φύλλα πορείας για τους αστυνομικούς που θα αποδεσμευτούν από τη φύλαξη στόχων και θα βγουν ξανά στους δρόμους. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ ότι 2.500 αστυνομικοί που τώρα είναι τοποθετημένοι στη φύλαξη επιχειρηματιών, παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων και κτιρίων, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν 2.500 αστυνομικοί θα πρέπει πρώτα να συσταθεί μία Επιτροπή στην Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει στην επαναξιολόγηση όλων των στόχων. Όπως εκτιμάται, από την πρώτη ημέρα σύστασης της εν λόγω Επιτροπής και μέσα σε έναν μήνα, 1.500 αστυνομικοί αναμένεται να αποχωρήσουν από τη φύλαξη στόχων και να επιστρέψουν στα Αστυνομικά Τμήματα και στους δρόμους, όπου δίνεται η καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ