Επιστολή των γονιών του Ρωμανού: «Όχι άλλα νεκρά παιδιά»

Επιστολή των γονιών του Ρωμανού: «Όχι άλλα νεκρά παιδιά»

Με τα λόγια «Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας» κλείνουν την επιστολή που έστειλαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ και Γιώργος Ρωμανός, ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Με τίτλο «Όχι άλλα νεκρά παιδιά», οι γονείς του Νίκου Ρωμανού υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «ψεύδεται, ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή» και απαιτούν να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν.

Για το αίτημα της άδειας αναφέρουν ότι «οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία».

«Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική»τονίζουν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ