Επιστολή αναγνώστη στον Βρούτση

Επιστολή αναγνώστη στον Βρούτση

 

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του αναγνώστη του enikos.gr και συνταξιούχου, Θεόδωρου Λάγιου, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με θέμα το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών:

 

«Κύριε Υπουργέ

Με θλίψη διάβασα τους όρους και τα κριτήρια σας, για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Στην περίπτωση μου, ελεύθερος επαγγελματίας ήταν η σύζυγος μου ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ για 15 και πλέον χρόνια και εγώ συνταξιούχος του Δημοσίου.

Πληροί όλους τους όρους και τα κριτήρια της απόφασης σας, εκτός ενός,  του ποσού των οικονομικών κριτηρίων, 20.000 € ατομικού και 30.000 € οικογενειακού εισοδήματος την τελευταία διετία σωρευτικά.

Ξέρετε όμως ότι όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά και οδεύει για λουκέτο ότι θ΄ αρχίσει να οφείλει και σε ΦΠΑ και σε περαιώσεις και σε ασφαλιστικά ταμεία και σε ΔΕΚΟ κ.λπ.

Στην περίπτωση μας όμως δεν συμβαίνει και δεν οφείλουμε τίποτα και πουθενά και ξέρετε γιατί ? Γιατί κάλυπτα όλες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης ΕΓΩ από το εισόδημα μου και τώρα έρχεστε και μας λέτε, πως με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ εισόδημα που είναι κάτι πιο πάνω από το πλαφόν σας, δεν δικαιούται το επίδομα η σύζυγος μου. Έλεος.»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ