Επιμένει ο οδηγός νταλίκας – «αρνητής» μάσκας μετά την αποφυλάκισή του

Ο Δημήτρης Βογιατζής, ο οδηγός νταλίκας που καταδικάστηκε σε 40 ημέρες φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για τον κορονοϊό είπε ότι θα κινηθεί νομικά.

Στον κ. Βογιατζή είχε προηγηθεί δύο φορές πρόστιμο για το ίδιο θέμα και την τρίτη φορά που υποβλήθηκε σε έλεγχο του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης. Η περιπέτεια, ωστόσο, του κ. Βογιατζή δεν τελείωσε εκεί, αφού οι αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο ακόμη τρεις φορές, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί.

“Εδώ στις Σέρρες είναι πολλοί που δεν φορούν μάσκα. Εγώ είμαι στις Σέρρες αλλά είμαι κάτοικος Γερμανίας και πηγαινοέρχομαι συχνά. Με σταματούν όταν είμαι πεζός, με τα πόδια. Έχουν γίνει δύο περιστατικά. Ένα την Κυριακή και ένα το Σάββατο. Δύο πρόστιμα μου έχουν δώσει. Το ένα ήταν 600 ευρώ και το άλλο 300”, είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Βογιατζής που αποφυλακίστηκε την Παρασκευή.

“Τη μάσκα δεν μπορώ να την φορέσω, έχω προβλήματα υγείας. Και στο δικαστήριο το είπα και στον αστυνόμο που με συνέλαβε. Δεν το δέχονται γιατί θέλουν τα χαρτιά να είναι μεταφρασμένα. Είχα τα χαρτιά σε φωτογραφία στο κινητό μου από γιατρό στη Γερμανία και αρνήθηκαν να τα κοιτάξουν. Είναι τέσσερις σελίδες τα χαρτιά. Δεν μου έδωσε απαλλαγή από τη μάσκα ο γιατρός στη Γερμανία, αν τη ζητούσα θα μου την έδινε. Τα χαρτιά λένε τα πάντα. Ότι έχω τέσσερα χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα. Έκανα την κίνηση να πάω σε γιατρό και δεν με δέχτηκε γιατί είμαι κάτοικος Γερμανίας. Σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχω πάει, όχι. Θα κινηθώ νομικά”, εξήγησε ο κ. Βογιατζής.

“Δεν μπορώ να αναπνεύσω με τη μάσκα. Δεν μπορώ να περπατήσω. Στη Γερμανία δεν υπάρχει νόμος για να κυκλοφορείς υποχρεωτικά με μάσκα. Θα φορέσουν μάσκα μόνο σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ’, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βογιατζής παρέμεινε στη φυλακή για 22 ημέρες ως αρνητής της μάσκας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.