Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τι λέει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ

Για το επίδομα των 400 ευρώ που θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, «αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους μακροχρόνια άνεργους. Αφού μπουν οι δικαιούχοι, επιβεβαιώσουν και καταχωρήσουν καινούριο ΙΒΑΝ, μετά από τρεις – τέσσερις μέρες θα δουν τα λεφτά στο λογαριασμό τους», επισημαίνοντας ότι «η πλατφόρμα θα ανοίξει Πέμπτη 23 Απριλίου και θα μείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου. Εμείς δεν θα περιμένουμε στο τέλος να πληρώσουμε. Όποιος μπαίνει και βάζει το IBAN είτε καινούριο είτε επιβεβαιώνει αυτό που υπάρχει, τότε εμείς σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα τρέχουμε αρχεία πληρωμών και θα πληρώνουμε αυτούς που έχουν καταχωρήσει το ΙΒΑΝ. Ακόμα και τη Δευτέρα, κάποιοι από τους δικαιούχους θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους».

Όσον αφορά τις αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία, ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε τη δημόσια πρόσκληση και ευελπιστώ μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Μαϊου να βγει η δημόσια πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Περιμένουμε μεγάλο αριθμό αιτήσεων, είναι 36.500 θέσεις, μπορεί να δούμε και 200.000 – 300.000 αιτήσεις. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις»

Για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού σημείωσε ότι «έχουμε 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού που δεν έχουν ενεργοποιηθεί στο τρέχον έτος. Εμείς, θα επιμηκύνουμε την περίοδο για όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων. Οπότε, θα επιμηκυνθεί η περίοδος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι επιταγές και θα πάνε μέχρι το τέλος της σεζόν, τέλη Αυγούστου και Σεπτέμβριο. Επιπλέον, θα έχουμε και το καινούριο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ξεκινάει 1η Αυγούστου και θα ανακοινώσουμε σύντομα. Οπότε, έχουμε δύο προγράμματα που θα τρέξουν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα είναι κάτι που θα δώσει ανάσα και στήριξη και στις επιχειρήσεις, και στους εργαζόμενους και στους ανέργους».

Τόνισε επίσης ότι «400.000 χιλιάδες άνεργοι έχουν στηριχθεί από τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα. Διαχρονικά, ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανέργων επιδοτείται. Έχουμε 1.100.000 άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ αλλά επιδοτούνται 200.000- 250.000. Εμείς τώρα δώσαμε στήριξη σε ανθρώπους που δεν θα έπαιρναν καμία επιδότηση. Τους δώσαμε μία πολύ σημαντική ανακούφιση και ανάσα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα των 200 ευρώ δεν δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ