Επιχείρηση του ΣΔΟΕ με… μπουλντόζες σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας που χρησιμοποίησαν ακόμη και μπουλντόζες για να ελέγξουν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα.

Έπειτα από πολλές καταγγελίες, το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία εντόπισαν πρατήριο υγρών καυσίμων που εξαπατούσε τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, μετά από εκσκαφές στο πρατήριο, βρέθηκε σύστημα σωληνώσεων μέσω των οποίων τροφοδοτούσαν με παράνομα καύσιμα τις νόμιμες δεξαμενές, ώστε να μπερδεύουν το σύστημα ελέγχου (εισροών-εκροών) και να μην είναι δυνατή η εντόπιση της απάτης από τις αρχές από απόσταση.

Οι επιτήδειοι μέσω τηλεχειριστηρίου άλλαζαν τη σύνθεση του καυσίμου που φτάνει στην αντλία και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, αναμειγνύοντας σε οποιαδήποτε αναλογία θέλουν τα νόμιμα υγρά καύσιμα, με λαθραία ή άλλα πετρελαιοειδή, ή ακόμα και με σκέτο «αέρα».

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, ενώ τα συνεργεία ελέγχου έφεραν ακόμα και μπουλντόζες για να σκάψουν και να αποκαλύψουν τι κρυβόταν κάτω από το έδαφος, την ύπαρξη δηλαδή τριών παράνομων δεξαμενών υγρών καυσίμων, συνολικής χωρητικότητας 24 κυβικών.

“Θα πρέπει αυτή η ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος εισροών – εκροών, η οποία έχει εφαρμοστεί μόνο στα πρατήρια καυσίμων, να επεκταθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης” ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ