Έπιασαν μητέρα να δίνει εξετάσεις στη θέση της… κόρης της

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε Λύκειο στη Λάρνακα, όπου μια 67χρονη προσπάθησε να γράψει στις εξετάσεις για λογαριασμό της κόρης της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου Θέμη Πολυβίου, η 67χρονη μετέβη στο εξεταστικό κέντρο παρουσιάζοντας την ταυτότητα της κόρης της. Αφού η γυναίκα ξεκίνησε να απαντά στα θέματα για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι επιθεωρητές που βρίσκονταν στην αίθουσα διαπίστωσαν στο πλαίσιο ελέγχου που γίνεται, ότι το πρόσωπο που είχαν απέναντι τους δεν ήταν το ίδιο με την ταυτότητα που τους παρουσιάστηκε. Όταν κατάλαβαν τι έγινε, ενημερώθηκε αμέσως η διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια η Αστυνομία, όπως είπε στον ΑΝΤ1 Κύπρου ο κ. Πολυβίου.

Εξηγώντας τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος στις παγκύπριες εξετάσεις, σημείωσε ότι οι μαθητές εισέρχονται στην αίθουσα και γνωρίζουν από πριν που πρέπει να καθίσουν και στη συνέχεια γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κόρη της 67χρονης γυναίκας, αν και ακολούθησε όλες τις διαδικασίες ώστε να παρακαθίσει σε εξετάσεις, δεν ήταν μαθήτρια και γι’αυτό χρειάστηκε να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να αντιληφθούν τι είχε συμβεί. Ο κ. Πολυβίου ξεκαθάρισε ότι αν η 67χρονη επιχειρούσε να μπει στο εξεταστικό κέντρο ως μαθήτρια, αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ, καθώς θα γινόταν αντιληπτή λόγω ηλικίας.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις, η 67χρονη γυναίκα δεν κίνησε την περιέργεια των επιθεωρητών από την αρχή με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η αλήθεια με καθυστέρηση.

Πηγή πληροφοριών: www.ant1.com.cy

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.