Επέλαση του χιονιά και στην Αθήνα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από αύριο το βράδυ. Με βαρυχειμωνιά θα κυλήσουν οι τελευταίες μέρες του 2016, καθώς από αύριο το βράδυ έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που θα φέρει κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά και αρκετά χιόνια που θα φτάσουν ως το κέντρο της Αθήνας και στην Κρήτη.

Η χώρα θα παραμείνει στην «κατάψυξη», έως το Σάββατο, ενώ για την Πρωτοχρονιά, προβλέπεται ήλιος με δόντια στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της χρονιάς με σχετικά καλό καιρό. Σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου στην βόρεια Ελλάδα και τους 15-16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Ισχυρή επιδείνωση

Πολύ σύντομα όμως οι θερμοκρασίες αυτές θα αποτελέσουν μακρινή… ανάμνηση, αφού από αύριο θα χτυπήσει ένα νέο κύμα ρωσικού χιονιά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ. «Από το βράδυ της Τετάρτης έρχεται από την βόρειο-ανατολική Ευρώπη νέα επιδείνωση του καιρού, που θα είναι ισχυρότερη από τις προηγούμενες, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις (με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα), τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες και τους ισχυρότερους βοριάδες που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο».

Η επιδείνωση του καιρού θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη οπότε αναμένονται βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας και –κυρίως- της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, χιόνια θα πέσουν επίσης στα ορεινά της αττικής και της Κρήτης, ενώ πιθανότατα θα δούμε νιφάδες και μέσα στην πόλη της Αθήνας.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την Παρασκευή, που μαζί με την Πέμπτη θα είναι το πιο ψυχρό 48ωρο. Ενδεικτικά, η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 5-6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει, ενώ την «πρεμιέρα» του 2017 τα φαινόμενα σχεδόν θα σταματήσουν και θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Τα θυρανοίξια της Αγίας Σοφίας

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Πανέξυπνος σκύλος παίζει μπάλα με τους περαστικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ