Επέλαση σε Καβάλα, Θάσο, Ξάνθη

Με ισχυρούς ανέμους που πνέουν από χθες το βράδυ και χιονοπτώσεις στα ορεινά των νομών, συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από χθες το απόγευμα είναι κλειστά όλα τα πορθμεία της Καβάλας και της Θάσου λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως οκτώ μποφόρ που πνέουν ανοιχτά του θαλάσσιου κόλπου της Καβάλας. Στην παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής.

Στο νησί της Θάσου με απόφαση του δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ δε λειτουργούν τα σχολεία. Επίσης, τα σχολεία δε λειτουργούν και στα ορεινά του Δήμου Χρυσούπολης (Κεχρόκαμπο, Λεκάνη) λόγω της χιονόπτωσης.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Χρυσούπολης μέχρι τον ανισόπεδο κόμβου Ιάσμου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί.

Στις ορεινές και πεδινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης χιονίζει κατά διαστήματα από τα ξημερώματα. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για όσους οδηγούς κινούνται προς τον Εχίνο και τη Σταυρούπολη. Κλειστά παρέμειναν σήμερα και τα σχολεία στο Δήμο Μύκης με απόφαση του οικείου δημάρχου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ