Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν οι 17 της ομάδας κρούσης – Στενεύει ο κλοιός και για τους αρχηγούς

Στην ταυτοποίηση 17 ατόμων, που φέρονται να αποτέλεσαν την «ομάδα κρούσης» στα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για τα άτομα εκείνα που εκτιμάται ότι εκτόξευσαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε αυτά τα 17 πρόσωπα έχουν ανιχνευτεί μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας κι έτσι σε συνδυασμό με καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται πως στοιχειοθετείται ότι αποτέλεσαν τον πυρήνα της επιθετικής εμπροσθοφυλακής των χούλιγκαν.

Όλα δείχνουν ότι έχουν πιάσει και κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τις τουλάχιστον 10 ναυτικές φωτοβολίδες και τις δεκάδες βόμβες μολότοφ, που εκτόξευσαν οι χούλιγκαν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, όπως μεταδόθηκε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν άλλα 15 με 20 άτομα που ήταν στο σημείο των επεισοδίων, αλλά λειτουργούσαν ως ομάδα αντιπερισπασμού, προσπαθώντας να διασπάσουν την προσοχή των αστυνομικών. Σύμφωνα με την πυρίτιδα που βρέθηκε πάνω τους βρίσκονταν στο σημείο των επεισοδίων, αλλά η ποσότητα δεν είναι τέτοια που να καταδεικνύει ότι έκαναν χρήση φωτοβολίδων ή μολότοφ.

Παράλληλα, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία εμφανίζονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στις ομάδες των οπαδών που προκαλούν επεισόδια. Οι τρεις εξ’ αυτών θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκονταν και στο κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ ήταν και οι κάτοχοι των κλειδιών της αποθήκης, όπου φύλασσαν τα πολεμοφόδιά τους.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αναλύσεις DNA στα πειστήρια που εντοπίστηκαν εσωτερικά του γηπέδου, σε εξοπλισμό και ρούχα που προσπάθησαν να καταστρέψουν οι χούλιγκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, στην προσπάθειά τους να ελαφρύνουν την θέση τους, κατονομάζουν άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι τους είδαν με διαφορετικά ρούχα μετά τα επεισόδια.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των οπαδών, που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη,  εξελίσσεται με γοργούς και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αναμένονται μαζικές συλλήψεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ