Επεισόδια στου Ρέντη: Οργανώσεις χούλιγκαν με συγκεκριμένη δομή και ρόλους – Συγκροτούνται ειδικές αστυνομικές ομάδες για την οπαδική βία

Στοιχεία για την δομή και τους ρόλους των οργανωμένων ομάδων χούλιγκαν, φέρονται να έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού και των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Στόχος είναι η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή και οι δικογραφίες να μελετηθούν όχι ως μεμονωμένες αξιόποινες πράξεις, αλλά υπό το πρίσμα της εγκληματικής οργάνωσης που έχει διάρκεια, δομή και ηγεσία. Κάτι ανάλογο είχε εφαρμοστεί στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Στην περίπτωση των επεισοδίων στου Ρέντη, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για ομάδα που φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, καθώς φέρεται να υπάρχει ιεραρχία, με τον κάθε εμπλεκόμενο να έχει τον δικό του ρόλο. Υπάρχουν πρόσωπα που δίνουν εντολές και άλλα, που τις εκτελούν.

Αστυνομικές πηγές επισήμαναν στο enikos.gr πως εκτιμούν ότι ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό με την ναυτική φωτοβολίδα, γνωρίζει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας των χούλιγκαν, που έδωσε την εντολή για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων. Στις αρχές έχει υποστηρίξει πως το εν λόγω πρόσωπο φορούσε full face μάσκα και ότι δεν ξέρει την ταυτότητά του, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 18χρονος γνωρίζει ποιος είναι, αλλά φοβάται να μιλήσει.

Oι πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν μία εικόνα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο καθοδηγητής της συγκεκριμένης ομάδας που έδρασε στου Ρέντη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βγάλει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Από καταθέσεις που έχουν στην διάθεσή τους, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μέχρι πρότινος σε σύνδεσμο οπαδών συγκεκριμένης ομάδας ήταν αρχηγός γνωστός μπράβος της νύχτας, με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι υπάρχει σύνδεση των ομάδων χούλιγκαν με το οργανωμένο έγκλημα.

Σήμερα, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης πήγαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και φέρονται να κατέθεσαν στοιχεία για την οπαδική βία, που παραπέμπουν σε δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ευρύτερη έρευνα για την οπαδική βία θα αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν ομάδες αστυνομικών από διαφορετικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή επιχείρηση. Καθώς ο όγκος των στοιχείων και το εύρος της έρευνας είναι μεγάλο, επί της ουσίας αναμένεται να ασχοληθεί όλη η Ασφάλεια Αττικής, με ομάδες από την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, από το τμήμα Ανθρωποκτονιών και το τμήμα εκβιαστών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ