Επεισόδια στο Τυμπάκι: Πετροπόλεμος και χημικά – Ένας τραυματίας – ΦΩΤΟ

Η ένταση και τα επεισόδια δεν έλειψαν από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσαρά, με φόντο τις συμπλοκές που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα σε ομάδα πακιστανών και ντόπιους κατοίκους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μερίδα διαδηλωτών προκάλεσε ζημιές σε ένα από τα τζαμιά που υπάρχουν στο Τυμπάκι. Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών αλλά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πολλές προσαγωγές, ενώ η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα έκρυθμη. Παρά την πρόθεση των διοργανωτών να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση, τα επεισόδια δεν έλειψαν.

Οι συγκεντρωμένοι, σε ψήφισμα που εξέδωσαν ζητούν την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών, σε διαφορετική περίπτωση θα επαναλάβουν τη συγκέντρωση σε μια εβδομάδα, όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επανάληψης των βίαιων συμπλοκών που προκάλεσαν αντιδράσεις και φόβο για ακόμα χειρότερων. Πάντως, η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα έχει καταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφέρει ένα γερό “χτύπημα” στα κυκλώματα “μαύρης εργασίας” που δρούσαν ανεξέλεγκτα στην ευρύτερη περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ