Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Μολότοφ και χημικά

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο Σύνταγμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η ατμόσφαιρα ήταν για αρκετή ώρα αποπνικτική στους γύρω δρόμους.

Η ένταση ξεκίνησε όταν κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στους αστυνομικούς στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών που συμμετείχε στη μεγάλη κινητοποίηση είχαν προλάβει να απομακρυνθούν. Στο Σύνταγμα πήρε φωτιά και ένα τουριστικό λεωφορείο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα έργου, που ήταν σταθμευμένο στα Προπύλαια, ενώ προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε μετά την πλατεία Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν ξανά σε χρήση χημικών.  Τέλος, οι άγνωστοι υποχώρησαν προς την οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκαν επεισόδια στην συμβολή της με την οδό Σωκράτους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί, ενώ παραμένουν περίπου 300 άτομα μπροστά από την Βουλή χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ