Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 26χρονη, στο αυτόφωρο οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, μετά το τέλος πορείας που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκκενώσεις καταλήψεων στο ΑΠΘ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η 26χρονη, που συνελήφθη για ρίψη μολότοφ στα επεισόδια, απολογείται ενώπιον του ανακριτή. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κατηγορείται για τρία κακουργήματα -και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο- αλλά και για μία σειρά από πλημμελήματα.

Θεσσαλονίκη συλληφθέντες επεισόδια

Άλλοι 19 από τους 27 συλληφθέντες οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, καθώς κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Οι υπόλοιποι, δύο ανήλικοι, μία γυναίκα με πρόβλημα υγείας και τέσσερις που διώκονται μόνο για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απαγγελία κατηγοριών, χθες.

Θεσσαλονίκη συλληφθέντες επεισόδια

Έξω από τα δικαστήρια είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και χθες, τόσο το πρωί στα δικαστήρια, όσο και το απόγευμα μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου κρατούνται τα 20 νεαρά άτομα.

Θεσσαλονίκη συλληφθέντες επεισόδια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ