Επεισόδια και χημικά έξω από το υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Τα αίματα άναψαν ότι οι οικοδόμοι έριξαν μπετό στην είσοδο του κτιρίου. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν στη ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους.

«Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή»: Με το σύνθημα αυτό συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις κατασκευές μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 902.gr

«Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», κατήγγειλε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό». «Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», είπε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.