Έως και 8 ώρες αναμονή στο Παπαγεωργίου

Έως και 8 ώρες αναμονή στο Παπαγεωργίου

 

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το οποίο είναι το μοναδικό εφημερεύον στη Θεσσαλονίκη, ενώ λόγω της μεγάλης προσέλευσης οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν έως και οκτώ ώρες για να εξεταστούν.

Στις 2.30 μμ ο αριθμός των ασθενών που περίμεναν να εξεταστούν ήταν 700 και μέχρι αύριο τις 8.00 το πρωί που θα λήξει η εφημερία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.300, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Σήμερα το Παπαγεωργίου έχει γενική εφημερία μόνο του. Η προσέλευση είναι μεγάλη και τα περιστατικά είναι βαριά παθολογικά, καρδιολογικά, ο αριθμός των ασθενών με λοιμώξεις είναι αυξημένος και έχουμε διακομιδές από την επαρχία. Τα βαριά περιστατικά εξετάζονται αμέσως ενώ τα ελαφρά μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και οκτώ ώρες, ενώ υπό κανονικές συνθήκες σε γενική εφημερία η αναμονή συνήθως είναι δύο ώρες. Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην αυξημένη προσέλευση. Τα νοσοκομεία εφημερεύουν ανά δύο όμως το Παπαγεωργίου στις μισές εφημερίες είναι μόνο του. Θα έπρεπε να εφημερεύει και άλλο νοσοκομείο μαζί με το Παπαγεωργίου» ανέφερε ο κ Χριστόπουλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ